Caviaflat.nl

Stofarm en langstelig kruiden hooi

Soms wordt het vergeten maar hooi is het hoofdvoer voor cavia's en konijnen! Ze mogen het onbeperkt eten. Het is heel erg belangrijk voor de spijsvertering of te wel het proces van mond tot kont, sorry voor mijn taalgebruik in deze maar door deze wijze woorden ben ik het nooit meer vergeten!
Hooi is ook nog eens heel erg belangrijk voor het op een natuurlijke wijze slijten van de kiezen.
 
Ik weet niet hoe het met jullie cavia's of konijnen vergaat maar die van ons zijn heel erg kieskeurig als het hooi betreft. Een aantal jaren heb ik de oogst van een boer vastgelegd (na een bezoek aan vele boerderijen) maar ook van deze boer ging de kwaliteit achteruit. Daar kan hij zelf niet heel veel aan doen, vind maar eens 7 droge dagen/nachten achter elkaar in ons kikkerlandje.
 
Vorig jaar ben ik overgestapt naar een grotere hooi leverancier en daarover zijn we meer dan tevreden, een nadeel heeft het wel...................ze willen alleen nog dit lekker ruikende groene kruidenhooi en niets anders meer.
 
Het grote voordeel van dit hooi is dan wel weer dat het stofarm is, langstelig is en we verpakken het los in een grotere zak. Dit doen we omdat ik het in de praktijk altijd erg vervelend vind om hooi uit een geperste verpakking te trekken.
 
Het kruidenhooi is verkrijgbaar via onze webwinkel in 2 formaten, een plakje hooi en een half baaltje.