Caviaflat.nl

Kruiden mixen, een natuurlijke 'snack'

Naast een gezonde caviakorrel wil je je cavia ook graag verwennen of soms heeft je cavia wat extra's nodig. Voor mijn cavia's heb ik dat gezocht en gevonden in de kruiden.
Ik heb zelf mixen samengesteld uit de mooie bloemen, bladeren, groenten en kruiden die onze wereld biedt. De mixen zijn vooral gebaseerd op dat wat de cavia lekker vind. Ik claim dan ook geen bijzondere werkingen aan mijn mixen, alhoewel er wel werkingen aan de diverse kruiden wordt toegekend. 
 
Wat ik wel durf te claimen.....................een ongeduldige Whéééééép van je cavia als hij je met de kruidentrommel aan ziet komen lopen.
 
De mixen die zijn samengesteld bevatten voornamelijk ingrediënten met veel volume en weinig gewicht. Daarnaast heb ik nog een mix samengesteld die wat meer energie bevat, deze kun je als verrijking ernaast geven. 
 
Zwangere cavia's: Een zwangere cavia kun je het beste niet te veel peterselie aanbieden, dus voor hen is de Goudsbloem/peterseliemix missschien niet zo geschikt.
Is de zwangere cavia eenmaal bevallen dan kun je haar met de verrijkingsmix weer een beetje laten bekomen, ook de baby's zullen hier gretig van mee eten.
 
Meer over de mixen kun je vinden in onze webwinkel.