Caviaflat.nl
Het is alweer half november en de feestmaand staat voor de deur. Omdat er dit jaar duidelijk meer online wordt geshopt door Tante Corona, merken we dat Post NL het erg druk heeft. De bezorgtijden kunnen, zeker bij verzending op maandag en vrijdag oplopen.
 
Post NL doet er alles aan om de huidige vertraging in te lopen.
 
Wat kun je er zelf aan doen?
Gelukkig hebben wij producten die 'planbaar' zijn. Kijk even goed naar je voorraad en wacht niet tot de laatste korrel met bestellen. Zo komen jullie diertjes niet zonder eten te zitten.
Maak ook gebruik van de aanbieding die nog de hele maand november geldt. https://bit.ly/2AC0Cb9

Waar wij al 12,5 jaar voor staan

We stellen hoge eisen aan de meubelen. 

  • Ze moeten mooi zijn
  • Ze moeten ook iedere week schoon gemaakt worden, dus een praktische indeling hebben
  • Ze moeten aangepast kunnen worden aan jouw praktijk
  • Ze moeten goed tegen de uitwerpselen van de dieren kunnen
  • Ze moeten dus vochtbestendig zijn
  • Ze moeten er over een aantal jaar nog steeds mooi uit zien en na 12.5 jaar kunnen we stellen dat ons dat is gelukt!
  • Er moeten goede en duurzame materialen gebruikt worden
  • Aandacht aan de afwerking, dat is net dat stapje meer dat wij zetten

Geen kooi maar een caviaflat voor je cavia

Al sinds 2008 zijn wij de specialist op het gebied van huisvesting van alle kleine huisdieren. Dit bedrijf is ontstaan vanuit een hobby, de cavia, hoe kan het ook anders. We zijn begonnen vanuit passie en deze passie hebben we tot op de dag van morgen weten vast te houden.

En dan 'alles wat je nodig hebt voor je cavia'

Behalve dat wij de huisvesting met passie ontwerpen en maken, hechten we ook erg veel waarde aan de verzorging van de cavia en alles wat die nodig heeft.
 
Zo importeren wij vanuit Schotland BedXcel, een stofvrije bodembedekking en daar hebben wij al veel caafjes en hun soms allergische baasjes blij mee kunnen maken.
 
Voeding is ook al zo'n belangrijk item voor de cavia. Hun lichaampjes maken, net als wij, geen vitamine C aan en moeten deze volledig uit hun voeding halen. Ik laat sinds een aantal jaren een smakelijke caviakorrel op speciaal recept persen waaraan 3000mg Vit.C is toegevoegd.  de Caviakorrel van Caviaflat.nl kun je vinden in onze webwinkel door op de link te klikken.
 
Oeps, nu laat ik me ook weer verleiden door het eerst de caviakorrel te noemen, terwijl HOOI de hoofdvoeding is van de cavia. Hooi is een verhaal apart. Wij vinden het erg belangrijk dat ook het hooi stofarm is en wat langere stelen heeft. Want zeg nu zelf, al die zakjes hooi uit de winkel, vaak is het heel erg stoffig en heb je allemaal van die kleine stukjes.
Ons hooi, daar zijn we TROTS op, het is in verschillende formaten verkrijgbaar. En, eh, had ik al verteld dat het vaak heel groen is.
 
En dan willen we ze natuurlijk ook graag een beetje extra verwennen met wat 'snoepgoed'. Hoe aantrekkelijk ze er vaak ook uitzien. Van die knaagstaafjes, zoals je vind bij bv de Action, wordt de spijsvertering van een cavia niet blij. Ze zitten boordevol suikers en daar kan het lichaam niets mee. Ik heb gekozen om een aantal mixen te maken van gedroogde kruiden, bloemen, bladeren en groenten. Zeker weten dat je cavia (en zijn spijsvertering) daar blij van wordt. Dus laat ze een paar keer in de week maar lekker snoepen.