Caviaflat.nl
« Vorige

Mei maand, de maand om je cavia's buiten te laten wennen.

De afgelopen dagen is het weer nogal onstuimig geweest met flinke hagelbuien en ik weet niet hoe het bij jullie is geweest. Maar vannacht is er in Helmond net zoveel regen gevallen als normaal in een maand. Niet dat ik er ook maar iets van meegekregen heb, want ik heb er lekker doorheen geslapen.

 

Als mei begint moet ik altijd aan een aantal dingen denken. IJsheiligen, ik heb het eens opgezocht, dit jaar valt IJsheiligen van vrijdag 11 mei t/m maandag 14 mei. Ik kom eigenlijk nu pas tot de ontdekking dat dit per jaar geregeld is, in mijn beleving is IJsheiligen altijd op 7 mei. Na IJsheiligen kun je langzamerhand de bloempotten buiten gaan zetten.

 

Mei was voor ons ook altijd de maand dat we de nesthokjes in de volière gingen hangen, want natuurlijk geldt ook, in mei leggen alle vogels een ei. We wachtten daarmee tot de nachttemperatuur zo’n 10 graden was.

 

Als je de cavia’s buiten wilt houden is dit ook het moment om ze langzaam aan de buiten temperatuur te laten wennen. De eerste nachten misschien nog even goed toestoppen met een flinke lading hooi.

Onze cavia’s vonden het buiten altijd heerlijk en wij vonden het fijn om ze zo in hun buitenverblijven te zien rondhuppelen. Wij wonen in een gewone woonwijk waar we geen last hebben van roofdieren. Woon je in een buitengebied denk er dan altijd aan om je buitenverblijf roofdierproof te maken, zorg dat ze er niet in kunnen.

 

Kun jij ook zo genieten van de cavia's buiten?

Leon - on 1 August 2018
Wat een paradijs is dat voor de cavia's! Geweldig. Ik heb mijn lieve knaagdieren binnen, maar ik denk dat ze het ook heel leuk vinden om buiten te spelen. Wat een leuk idee. https://www.dierengemak.nl/knaagdieren/
Geschreven op: 30-04-2018