Caviaflat.nl
« Vorige

Koude dagen voor de cavia's

De weersverwachtingen geven aan dat het koud gaat worden, erg koud zelfs.  Kunnen de cavia's die buiten gehouden worden daar wel tegen? 
JA is mijn antwoord en wordt gegeven vanuit mijn eigen ervaring. Vroeger hield ik de cavia's ook bij ons in de tuin. Eigenlijk is de tuin diverse keren verbouwd voor de cavia's. 2x hebben we in de begin tijd een hele strenge winter meegemaakt. En eerlijk is eerlijk ik was wel een beetje bang toen. Er was me altijd verteld dat er tot -10 helemaal geen probleem was maar toen kwam er een winter aan dat de -20 werd aangekondigd. Heel even was daar paniek, want wat gebeurd er dan na de - 10.
Eigenlijk gebeurde er niets. Ik had een aantal maatregelen genomen en die hebben prima gewerkt.  Ik zal ze dan ook met jullie delen.
  • Ik zorgde voor een extra set drinkflessen, zodat ik een aantal keren per dag vloeibaar water naar de cavia's kon brengen en bevroren water mee naar binnen
  • Ik zorgde voor veel kleine huisjes, die ik volpropte met hooi
  • De open ruimte, ik had toen 2 bedden tegen elkaar aan staan, bedekte ik met een dikke laag hooi waarin ze ook konden schuilen en het eten ervan zorgt voor brandstof om warm te blijven.
  • Voor de veranda had ik een gordijn gehangen waardoor de ijzige wind een beetje werd tegengehouden
  • Over de flats hingen 's nachts dekens
 
Meestal zijn er niet zo heel veel koude dagen in de winter en heb ik dat liever, dan hele hete zomers! Warmte toevoegen is toch wat makkelijker dan weghalen.
 
Leon - on 30 August 2018
Wat een fijne plek om als cavia te leven! Heerlijk om hier rond te snuffelen. https://www.dierengemak.nl/knaagdieren/
Geschreven op: 21-02-2018